logo skoleni-kurzy

SPRAVNI RAD V PRAXI PRIKLADY S JUDIKATUROU UZITECNOU NEJEN PRO ORGANY [KOMENTÁŘE KE KURZU]


skoleni-kurzy.eu




Podrobné hledání kurzů, školení a rekvalifikací



skoleni-kurzy.eu

[skoleni-kurzy.eu] Zde najdete různé kurzy, školení, semináře a rekvalifikační kurzy z různých oborů.

Nenašli jste kurz, školení a/nebo seminář?

Pošlete nám nezávaznou poptávku po kurzu a my se ho pokusíme najít a pošleme Vám kontakt na vzdělávací firmu a/nebo Vaši poptávku kurzu zveřejníme v seznamu poptávek.

Registrace školící firmy

Jste školící firma, vzdělávací instituce a/nebo pořádáte školení, kurzy, rekvalifikační semináře? Zaregistrujte svoji firmu na serveru a zvyšte počet svých klientů.
 

Náhodný kurz/školení


Word pokročilý - AbecedaPC
Školení je určené pro posluchače, kteří potřebují zpracovávat větší množství textových dokumentů nebo rozsáhlejších textů se složitějším formátováním. Školení je zaměřené především na pokročilé možnosti formátování složitějších dokumentů.

^

 

 

SPRAVNI RAD V PRAXI PRIKLADY S JUDIKATUROU UZITECNOU NEJEN PRO ORGANY [KOMENTÁŘE KE KURZU]

Viz také následující kurzy :
  • Umělá inteligence - využívání moderních nástrojů AI v praxi Artificial Intelligence - using mode> AI tools in practicePodrobnosti
  • Finanční analýza v praxiFinancial Management for ManagersPodrobnosti
  • MS Excel - praktické příklady využití datového modelu a DAX funkcíMS Excel - Data analysis using Power Pivot, Power Query and Power MapPodrobnosti
  • Finanční řízení v praxi Financial Management in practicePodrobnosti
  • Windows Server - Správa zabezezpečení v praxiWindows Server 2008 - 2012 - SecurityPodrobnosti


SPRÁVNÍ ŘÁD V PRAXI - PŘÍKLADY S JUDIKATUROU UŽITEČNOU NEJEN PRO ORGÁNY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
- Komentáře a dotazy na školení/kurz


---(zatím žádný dotaz)---



[dotaz na školení/kurz] Formulář pro komentáře, dotazy a odpovědi


Dotaz ke kurzu: SPRÁVNÍ ŘÁD V PRAXI - PŘÍKLADY S JUDIKATUROU UŽITEČNOU NEJEN PRO ORGÁNY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
text dotazu, ostatní data (tel/email) se samozřejmě nezveřejňují a nezobrazují, pouze budou přeposlána školící firmě

   ... a pro kontrolu zadejte prosím znova Váš email
Někdy je zadaná špatná emailová adresa a odpověď se vrátí, proto prosím zadejte email dvakrát

            



Chci poslat přihlašovací údaje na server skoleni-kurzy.eu
[Registrovat jako uživatele Ano/Ne]

Pokud jste přihlášeni, email nemusíte zadávat




Vložte potvrzovací kód Vložte číslo             

Pro změnu potvrzovacího kódu je možno znovu načíst stránku
Zpět ke kurzu

SPRÁVNÍ ŘÁD V PRAXI - PŘÍKLADY S JUDIKATUROU UŽITEČNOU NEJEN PRO ORGÁNY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ

Správní řád, jeho struktura, správní řízení a jiné postupy správních orgánů. Základní zásady činnosti správních orgánů - Zásady, jejichž porušení účastníci řízení nejčastěji namítají - zásada materiální pravdy, zásada legitimního čekávání, zásada ochrany dobré víry, poučovací povinnost a její rozsah; zásada ochrany veřejného zájmu, zásada procesní ekonomie. Správní orgány a účastníci řízení, podjatost, zastupování, doručování - Nejběžnější praktické problémy – námitky podjatosti včetně obtížnějších situací (námitky podjatosti všech úředních osob, systémové podjatosti apod.), doručování, pochybnosti o účastenství v řízení, vady plných mocí, resp. zastupování, vady podání účastníků řízení, komunikace s účastníky řízení. Postupy před zahájením řízení - Zajištění důkazu (§ 138 SŘ), kontrola a úkony předcházející kontrole podle zákona č. 255 - 2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád), hrozící nebezpečí z prodlení, otázky zápisů - záznamů z tzv. monitorování, místního (terénního) šetření apod., podněty a jejich vztah ke spisu o kontrole a spisu správního řízení, vysvětlení podle § 137 SŘ, oznamování přestupku a odložení věci podle zákona č. 250 - 2016 Sb., o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich. Řízení v prvním stupni, zejména dokazování - Zahájení řízení o žádosti a řízení z moci úřední, překážka litispendence a překážka rei iudicatae, opatřování podkladů pro vydání rozhodnutí, právo účastníků účastnit se dokazování, ústní jednání, písemný protokol, obrazové a zvukové záznamy pořizované účastníky, hodnocení důkazů, předběžné otázky, přerušení a zastavení řízení. Rozhodnutí, usnesení, příkaz - Náležitosti rozhodnutí, zejména výrokové části, nároky na odůvodnění – přezkoumatelnost, právní moc a vykonatelnost rozhodnutí včetně předběžné vykonatelnosti (ze zákona či z rozhodnutí správního orgánu), usnesení, příkaz, rozhodování v řízení na místě; lhůty a jejich význam. Opravné prostředky řádné a mimořádné, resp. dozorčí prostředky - Odvolací řízení zejména z pohledu povinností správního orgánu 1. stupně, přezkumné řízení, obnova řízení a nové rozhodnutí – vybrané v praxi se nejčastěji vyskytující otázky. Závazná stanoviska podle § 149 správního řádu - Výslovné stanovení nároků na závazná stanoviska novelou správního řádu spojenou s velkou novelou stavebního zákona č. 225 - 2017 Sb. (účinnost od 1. 1. 2018). Kontroverzní zvláštní úprava přezkumu závazných stanovisek vydávaných pro účely řízení podle stavebního zákona. Kdy se správní akty vydávají rozhodnutím a kdy jako závazná stanoviska podle § 149 správního řádu, význam úpravy ve zvláštním zákoně a podkladové povahy aktu - závěry judikatury. Práva dotčených osob ve vztahu k vydávání ZS. Potvrzení nebo změna ZS v rámci odvolání proti meritornímu rozhodnutí (formou ZS). Přezkum zákonnosti ZS podle § 149 odst.6 (dříve odst.
05.) správního řádu. Vyjádření podle § 154 správního řádu a další úkony podle části čtvrté správního řádu - Postup v případě, že požadované vyjádření nelze vydat. Oprava vad vyjádření, s


... Zpět ke kurzu  -> SPRÁVNÍ ŘÁD V PRAXI - PŘÍKLADY S JUDIKATUROU UŽITEČNOU NEJEN PRO ORGÁNY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ



Ludmila Novotná, vzdělávací agentura PROFESIM

Součástí většiny seminářů jsou písemné materiály zpracované lektorem a každý účastník obdrží osvědčení o jeho absolvování [u akreditovaných seminářů akreditované osvědčení].
Vzdělávací agentura PROFESIM® organizujeme školení, vzdělávací kurzy a semináře, které Vás budou nejen informovat o aktuálních změnách v legislativě, ale povedou i k Vašemu osobnímu rozvoji jak ve veřejné, tak i podnikatelské sféře. Jako poděkování za účast u naší agentury máme pro Vás na každém kurzu dárek lt;span class="green" title="FREE"gt;lt;span class="green" title="FREE"gt;zdarma.


Ludmila Novotná, vzdělávací agentura PROFESIM

Nové kurzy a školení od této školící firmy (RSS)
 
 
RSS
RSS - odběr novinek - nové kurzy, rekvalifikace a školení
Nové kurzy/školení | Nové termíny kurzů/školení | Last-Minute | Odběr novinek na Váš mail
skoleni-kurzy.eu

SKOLENI-KURZY.EU



REGIONY



MENU



KONTAKT


skoleni-kurzy.eu
2007 - 2024 © OBEC.net, sro
Potoční 8, 617 00 Brno, CZ
Email: info[at]skoleni-kurzy.eu
Telefon:(+420) 775 193 488
Fax:
Kontakt

+



+




V případě dotazu ke kurzu využijte prosím kontaktní formulář u daného konkrétního kurzu





Školení: AutoCAD a AutoCAD LT – základní kurz v květnu 2024 - Praha
^